Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 6 de juliol del 2011

La molècula més letal. Monòxid de Dihidrogen.

Voldria parlar-vos sobre un dels elements més perillosos del planeta, del qual, precisament, no se n'informa a la població. No, no us donaré una teoria conspiranoica, us informaré, gràcies a la meva formació que inclou coneixements de química i bioquímica, sobre la molècula probablement més destructiva i danyina que mai hagi existit. Ni més ni menys que el Monòxid de Dihidrogen.

El Monòxid de Dihidrogen (DHMO), també conegut com a hidròxid d'hidroni o àcid hídric, es tracta d'un element incolor, inodor i insípid sintetitzat a partir del radical inestable hidròxid el qual és present en una gran quantitat de substàncies explosives i verinoses. Cada any el DHMO és responsable de milers de morts i de milers de milions d'euros de pèrdues materials i mediambientals. Repassem alguns dels efectes nocius d'aquesta molècula.S'han trobat elevades quantitats de DHMO en les cèl·lules cancerígenes i s'ha demostrat que és un element indispensable per al desenvolupament de tumors. Sembla ser que és present en gran quantitat d'aliments, de manera que en ingerir-los el DHMO entra al nostre organisme. Cal saber que inhalar-lo en determinades quantitats pot provocar edemes pulmonars traumàtics i la mort. En cas de sobredosis accidental, els símptomes associats són: Sudoració excessiva, nausea i vòmit, desequilibri iònic a la sang, sèrum hipotònic i orinar en excés entre d'altres.

És un dels components majoritaris de la pluja àcida, causant corrosió i oxidació en una gran quantitat de metalls, afectant a les collites i provocant la pèrdua d'aquestes, i està implicat en els processos d'erosió i desertització del sòl. En estat gasós és un dels elements implicats en l'efecte hivernacle i en la formació d'huracans i tifons. Com a curiositat, en mesclar-lo amb àcid bòric i dinamita pot arribar a explotar.

El que és més alarmant és l'ús que se'n fa tant a nivell industrial com en l'àmbit domèstic. En el sector industrial és comú trobar-lo com a dissolvent o com a líquid refrigerant. És necessari en la producció de poliuretà, del nylon, també en armes químiques i biològiques. S'usa com a retardant en extintors. També se'l pot trobar com a additiu alimentari en "potitos" i sucs suposadament naturals sense conservants ni colorants i s'usa també com a conservant de productes frescs. Se'l troba en gran quantitat de productes cosmètics i higiènics, en aerosols i en alguns xarops. Cal dir que també és present en molts pesticides i herbicides. Finalment, cal comentar que s'usa per augmentar el rendiment dels esportistes i fins i tot per millorar la potència sexual.


Hi ha estudis que confirmen tot el que us acabo de dir, estudis seriosos que podeu trobar en revistes prestigioses. Fins i tot existeix una organització que lluita per erradicar l'ús del DHMO a tot el món, podeu visitar el seu web a www.DHMO.org.

I és que el DHMO, o Monòxid de Dihidrogen no és més que (un oxigen i dos hidrogens) l'AIGUA. Això és un exemple portat al límit de com de senzill és manipular la informació i fer que la gent s'ho cregui i s'alarmi i apareixin teories conspiranoiques.

Vivim en el món de la informació i des del moment en que aquesta és manipulable i existeixen interessos de tot tipus al darrere, vivim en el món de la desinformació. Mai en la història els éssers humans rebien tants inputs diaris per tantes vies diferents. Veiem publicitat a la televisió, a la radio, en cartells, en la premsa, tenim telenoticies per saber el que passa a l'altra punta del planeta i encara més, internet on busquis el que busquis ho trobaràs. El problema és que no ens han ensenyat a filtrar-la correctament, a sotmetre-la a un escrutini crític i comprovar-ne les fons, i per això, la majoria de la societat simplement llegeix i accepta, el que sigui.

Us deixo amb un altre gran perill per la humanitat, la Radiació lumínica!

  
Gràcies a la Frikipedia i a lapulgasnob.blogspot.com.

4 comentaris:

 1. Hola Marticus i cia,

  M'he quedat bocabadada i esmaperduda!

  ResponElimina
 2. àdhuc jo diria més: m'he quedat corpresa i garratibada, d'aquesta no em dutxo en la vida i faré vida al soterrani de casa ^^ Ves que no sigui que del que es tracta és de morir-se, tu!

  ResponElimina
 3. Serà que els científics han substituït als capellans en allò d'espantar a les masses?

  ResponElimina